Voorkomen is beter dan genezen

Een mondhygiënist is vooral bezig met het voorkomen van tand- en mondproblemen. Mensen denken dan ook dat het normaal is dat ze een keer een slechte adem hebben of een keer een vieze smaak in hun mond hebben. Toch is dit niet normaal. Dan is een bezoekje aan de mondhygiënist dus niet overbodig. Dit geld ook voor een gaatje of voor overtollig tandsteen. Veel mensen denken ook dat het normaal is dat je deze klachten af en toe hebt. Wij kunnen uit ervaring en onze kennis zeggen dat dit niet normaal is.

Deze klachten zijn door de behandelingen die de mondhygiënist verricht te voorkomen, maar ook door voeding en gezond leven. Daarom hebben wij ook een diëtiste in onze praktijk zitten. Deze diëtist adviseert onze klanten in hoe zij gezond kunnen leven. Dit is goed voor het gebit en natuurlijk ook voor de gehele gezondheid van de klant.

Onze diëtiste raad onze patiënten het Paleo dieet aan. Dit dieet is gebaseerd op de levenswijze van de oermens. Dit is de tijd dat mensen nog jaagden en verzamelden. Uit onderzoek blijkt dat de genen van de mens op deze manier van voeding zijn ingesteld, omdat we duizenden jaren op deze manier geleefd hebben. Doordat we steeds meer kennis kregen van zelf eten produceren en uiteindelijk fabrieken gingen bouwen waar we deze producten gingen produceren, zijn veel mensen ongezond gaan leven. Er worden tegenwoordig allerlei onnatuurlijke stoffen aan de producten toegevoegd om het zo lekker mogelijk te maken. Maar helaas heeft dit gevolgen voor de gezondheid en het gebit van de mens. Onze diëtiste raad daarom onze klanten aan terug te gaan naar onze over-overgrootouders. Gezond eten zoals de natuur het heeft bedoeld. Hierdoor krijg men een gezonder gebit en voelt men zich beter. Op de website van stayhealthy.nl  kunt u recepten vinden die voldoen aan het Paleo dieet. Ook vind u op www.stayhealthy.nl nog meer manieren om gezonder te eten.