Wat doet een Mondhygiënist bij Fundamentals?

Een mondhygiënist wordt tegenwoordig eigenlijk geen mondhygiënist meer genoemd. Een moderne mondhygiënist wordt een paramedicus genoemd. Maar om verwarring te voorkomen hebben we er voor gekozen om een mondhygienist bij fundamentals gewoon een mondhygiënist te blijven noemen.

Een mondhygiënist houdt zich bij fundamentals vooral bezig met het voorkomen van tandvleesproblemen en gaatjes. Een mondhygiënist heeft dus wel degelijk een andere taak dan de tandarts. De tandarts is er vooral voor om problemen, zoals gaatjes, op te lossen.

Onze mondhygiënisten zijn vooral gespecialiseerd in behandelingen die tandvleesaandoeningen voorkomen of behandelen. De mondhygiënist is bij ons een specialist in de gehele verzorging van de mond. Daarom wordt er bij iedere behandeling gekeken naar de gehele mond. Zo kunnen aandoeningen die nog geen klachten opleveren al wel ontdekt en bestreden worden.

 

Met wat voor klachten kunt u terecht bij Fundamentals?

U kunt bij een van onze mondhygiënisten van Fundamentals terecht als uw tanden bijvoorbeeld erg gevoelig zijn, uw tandvlees regelmatig bloed als u uw tanden poetst, uw tandvlees terugtrekt, uw regelmatig gaatjes heeft of als uw tandvlees rood en gezwollen is of als er tandsteen op het gebit is ontstaan.

Ook kunt u bij ons terecht als u een vieze smaak of slechte adem heeft. Dit is erg vervelend en kan u erg belemmeren in het dagelijks leven. U durft misschien niet veel met mensen te praten, omdat u dan bang bent dat zij uw vieze adem ruiken. Ook is het natuurlijk erg vervelend als u een lekker gebakje op heeft dat u daarna meteen weer een vieze smaak in uw mond heeft.

Er zijn ook steeds meer mensen die hun tanden te geel vinden. Dit kan ook te maken hebben met het feit dat mensen meer producten eten die voor aanslag op de tanden zorgen. Om uw tanden te laten bleken kunt u ook bij ons terecht.

Ook diabetespatiënten en andere mensen met andere ziektes die hiervoor medicijnen moeten gebruiken, komen bij ons in de praktijk. We zien ook steeds meer klanten in onze praktijk die tijdens of na hun zwangerschap behoeften hebben aan mondverzorging. Ook dan bent u bij onze praktijk Fundamentals op het juiste adres.